A vaníliás koszorú égetett tésztából készül, félbevágva, vagy kettőt összeragasztva főtt krémmel, igazán finom, és „kapós” édességet készíthetünk.
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- kis csipet só
- 5 dkg vaj
- 8 evőkanál liszt
- 4 db tojás
Krémhez:
- 2,5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
Vaníliás koszorú elkészítése:
A tejből, a vaníliás cukorból, cukorból, és a pudingporból pudingot főzünk, majd letakarva kihűtjük.
Ha kihűlt, a lágy vajat hozzákeverjük, és jó alaposan habosítjuk.
A tésztához a vizet a sóval és a vajjal felforraljuk, majd belefolyatjuk a lisztet folytonosan kavargatva. Addig főzzük, míg le nem válik az edény faláról.
Ekkor lehúzzuk, hagyjuk kicsit hűlni, aztán egyenként hozzákavarjuk a tojásokat is.
A tésztát nyomózsákba, vagy zacskóba tesszük, és abból nyomunk karikákat a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
170 fokra előmelegített sütőben megsütjük, de az első 10 percben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik.
Ha kihűlt, akkor félbevágjuk, közepét megtöltjük krémmel. Ha laposra sikerült akkor sincs minden veszve, kettőt összeragasztunk a krémmel, úgyis gyorsan elfogy.