Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Húsételek

Vadas pác készítése

Zamat Zamat 2024.08.02.
vadas pác készítése

Ha vadat főzünk, vagy bármilyen húst vadasan akarunk elkészíteni, akkor nem árt, ha ismerjük a vadas pác készítésének módját.

Contents
Nézzük, milyen hozzávalók szükségesek a vadas pác készítéséhez –A pácolás menete –Készítési módja a következő –

Sokan ódzkodnak a vadhúsok fogyasztásától, általában sajnálkozásra hivatkozva, no meg az állatvédelemre.

Pedig semmivel sem tragikusabb a vége egy vadállatnak, mint egy ólban nevelkedettnek. Esélyesen jóval kevesebb szenvedés árán kerülnek az asztalra. Ráadásul közel sem olyan tömegesen.

Maga a hús ízletesebb, mint a szelíd társaké, de mivel természetes körülmények között élnek, és nem híznak el – esélyesen szárazabb a húsuk, ezért ha azt akarjuk, hogy meg tudjuk puhítani rendesen – akkor nem árt pácolni őket. Sőt nemhogy nem árt, kötelező.

Ezáltal a rostjai fellazulnak, s porhanyóssá válnak. A páclé pedig ad neki egy plusz, különleges zamatot is.

Nézzük, milyen hozzávalók szükségesek a vadas pác készítéséhez –

  • 10 %-os ételecet
  • víz
  • 2 literenként 1 szép fej vöröshagyma tisztítva, karikázva
  • 1-2 szál sárgarépa tisztítva, karikázva
  • 1-2 szál petrezselyem gyökér tisztítva, karikázva
  • 2 db babérlevél
  • 10 db szemes bors
  • fél citrom vékony karikákra vágva
  • fél marék mustármag – esetlegesen, koriander, tárkony…
  • mehet bele 2 dl vörösbor is
  • 1 evőkanálnyi só

A pácolás menete –

A hozzávalókat összekeverjük, jól felforraljuk, és még forrón a pácolandó húsra öntjük.

Benne is hagyjuk a húst 3-4 napra, ha tél és hideg van, akkor akár több napig is. Természetesen a páclében naponta megforgatjuk.

Mikor letelt a pácolásra szánt idő – kivesszük a húst a pácléből, leszárítjuk nagyjából, aztán a húst jól megtűzdeljük szalonna szeletekkel.

Egy tepsit kikenünk zsírral rendesen, legalább 2 kanál zsír legyen benne. Belerakjuk a húst, leöntjük néhány kanálnyi páclével, hozzárakjuk a karikára vágott zöldségeket.

A vadhúst forró sütőben sütjük, és gyakran locsolgatjuk. Ha elfővi a levét, akkor pótoljuk a pácléből.

Ha elkészült a hús, akkor készíthetünk hozzá vadas mártást.

Készítési módja a következő –

A pecsenye levét a zöldségekkel együtt áttörjük, 3 deci tejföl és 1 kanál liszt keverékével behabarjuk, belecsavarjuk egy citrom levét.

Beleteszünk egy kanál mustárt, csipetnyi borsot, ízlés szerint pirított, kevés vízzel felengedett cukrot, utána sózzuk.

Felforralva a pecsenyére öntjük, egy részét külön csészében tesszük az asztalra. Zsemlegombóc illik hozzá.

Fotó: Pixabay

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékpraktikák

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

rostélyos
HúsételekRetro receptek

Eszterházy rostélyos

Zamat Zamat 2024.09.16.
káposztás csülök
EgytálételekFőételekFőzelékHúsételekRetro receptek

Káposztás csülök gerslivel

Zamat Zamat 2024.11.29.
kacsacomb
Húsételek

Kacsacomb sütése sütőben

Zamat Zamat 2024.09.11.
lecsós csirkemell nokedli
EgytálételekFőételekHúsételek

Lecsós csirkemell sütőben

Zamat Zamat 2025.01.27.
Cordon blue
HúsételekRetro receptek

Cordon blue – az eredeti

Zamat Zamat 2024.12.02.
csirkepörkölt
HúsételekRetro receptek

Hagyományos csirkepörkölt recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
bőrös sült hús
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Sült csülök ropogósra sütve

Zamat Zamat 2025.02.04.
bécsi szelet
HúsételekRetro receptek

Az igazi bécsi szelet

Zamat Zamat 2025.01.09.
sertéstokány
Húsételek

Temesvári sertéstokány

Zamat Zamat 2024.09.20.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up