A túróval töltött kifli régi idők finomsága. Rendkívül egyszerű elkészítése, hisz kész kiflikkel dolgozunk (zsemlével is készíthető) és melegen csodálatosan finom, gyermekek kedvence.
Hozzávalók:
- 8 db vastagabb, nagyobb kifli
- 80 dkg tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 csomag vaníliacukor
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 3-4 evőkanál tejföl
- 10 dkg mazsola
- 1/2 dl tej
Túróval töltött kifli elkészítése:
A kifliket felezzük, majd belsejüket kikaparjuk.
A tejet a kikapart kiflidarabkákra öntjük, hozzáadjuk a tejfölt is, legalábbis nagy részét.
Mehet bele a cukor, a kicsit felvert tojás, vaníliás cukor, túró, mazsola, s jó alaposan kikavarjuk.
A felezett kiflikbe töltjük az elkészített tölteléket odafigyelve, hogy a leghátsó részekbe is ugyanúgy jusson.
Ezután egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a kifliket belehelyezzük, a kiflik tetejét lekenjük egy kis zsiradékkal, lehetőleg olvasztott vajjal, majd 180 fokon átforrósítjuk.
10-15 perc biztos, hogy elég lesz, az a jó, ha a kiflik szép világosak maradnak.