A túrós-meggyes-bögrés piskóta könnyen elkészíthető, hisz méricskélni nem kell, egyedül a bögre a lényeg – ez 3,5 dl-es legyen.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre kefir vagy joghurt
- 1 bögre cukor
- 4-5 db tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 2 bögre túró
- 1 citrom héja reszelve
- 50 dkg magozott meggy
- fél bögre olaj
Túrós meggyes bögrés piskóta:
A liszthez hozzáadjunk egy pici sót, elkeverjük, beleszitáljuk a sütőport is.
Hozzáadjuk a tojást, a kefirt, vagy joghurtot, belereszeljük a citrom héját, beleszórjuk a vaníliáscukrot. És amikor már nagyjából összeállt, akkor mehet bele az étolaj is.
Jó alaposan kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt magasabb falu tepsibe töltjük, elsimítjuk, aztán mehet rá a kimagozott friss, vagy befőtt megy. Ha lehet, csöpögtessük le a meggy levet.
Előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából fél óra alatt készül el.