A Lili kifli egy túróval készült, nagyon könnyű tésztaféle. Elkészítése egyszerű, fogyasztani rendkívül kellemes.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj, vagy margarin
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg félzsíros túró
- 1 csipet só
- néhány kanál kedvenc lekvár
Lili kifli elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, túrót, sót is belegyúrjuk.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
Háromszögeket vágunk belőle, melyet aztán kedvenc lekvárunkkal megkenünk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral kikent tepsibe rakjuk őket, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha megsültek, akkor porcukorba hempergetjük még melegen őket. De csak simán meg is szórhatjuk.