A túrófánk elkészítése annyira egyszerű, hogy akár semmi gyakorlattal is bátran hozzá lehet fogni. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1/4 kg túró
- 20 dkg liszt
- 2-3 tojás sárgája
- 1 dl tejföl
- kis csipetnyi só
- 1 teáskanálnyi cukor
- mokkáskanálnyi szódabikarbóna vagy sütőpor
- porcukor vaníliázva majd a forgatáshoz
- 1/2 citrom reszelt héja.
- olaj, vagy zsír a sütéshez
Túrófánk elkészítése:
Mint már említettük, a fánk elkészítése pofon egyszerű.
A lisztet leszitáljuk a szódabikarbónával, vagy sütőporral együtt, aztán minden hozzávalót belerakunk a tálba, és összegyúrjuk. Nem kell megijedni, ha laza a tészta, ilyennek kell lennie.
Lisztezett deszkán dolgozunk vele.
Gyúrunk rajta, majd pihentetjük 20-30 percet.
Ezután deszkán rendesen alálisztezve kinyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Ezután jön a sodrás, melyet legjobb, ha két kezünk között végzünk – majd közepesen forró zsiradékban kisütjük.
Kisütés után porcukorba forgatjuk – és el is készült a nagy mű.