Ha valaki szereti a túrót, akkor a Túró Rudi torta tökéletes választás. Laktató, tápláló, finom, különleges sütemény.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 6 evőkanál kristálycukor
Krémhez:
- 1/2 kg leveles tehéntúró
- 6 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin por
- 1 dl víz
- 3 dl 30 %-os habtejszín
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Túró Rudi torta elkészítése:
Elkészítjük a piskótát – a tojásokat szétválasztjuk, kikeverjük a sárgáját a cukorral fehéredésig, majd a fehérjét felverjük nagyon kemény habbá.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval együtt lassan, apránként adagolva a tojássárgás elegyhez keverjük, majd lazán hozzáadjuk a tojásfehérje habot is.
Közepes, sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben – 180 fokon – nagyjából félóra alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, de előtte még húzzuk le a sütőpapírt róla.
Két lapra vágjuk a tortát. Ezt fogjuk megtölteni a krémmel.
A túrót áttörjük, ha leveles túrót veszünk, akkor minimális munkánk lesz vele. A túróba belekeverjük a szitált porcukrot, vaníliát.
Ezután a behűtött tejszínt egy kanál cukorral kemény tejszínhabbá verjük.
Vízben feloldjuk a zselatint, kicsit átmelegítjük, majd ha kihűlt, a túróhoz keverjük, aztán jöhet a tejszín is – ezt lazán kavarjuk bele.
Az egyik piskóta lapot tálcára rakjuk, ráhalmozzuk a túró háromnegyedét, ráhelyezzük a másik lapot, és a túrókrém maradékával az oldalát is bevonjuk.
A csokoládét darabokra törtjük, majd mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és a tetejét bevonjuk vele.
A krémből akár tartalékolhatunk a tetejére díszítésnek, és valódi, félbe,vagy harmadába vágott Túró Rudikkal is díszíthetjük.