A torilla lényegében a mexikói kenyér, melynek sok változata van. Süthetik zsíron, szárazon, tölthetik, de magában is fogyasztják.
Most egy nálunk is könnyű elkészítési móddal ismerkedünk meg.
Hozzávalók:
- 25 dkg búza finomliszt
- 25 dkg kukoricaliszt
- másfél dl tejföl 20 %-os
- só
- víz szükség szerint
Tortilla elkészítése:
A kétféle lisztet a csapott mokkáskanálnyi sóval, tejföllel összedolgozzuk, és annyi kézmeleg vizet adunk hozzá, hogy kemény, de jól gyúrható tésztát kapjunk.
Letesszük fél órára pihenni, majd fél tojásnyi golyókat szaggatunk belőle. Lisztezett deszkára rakjuk, majd nyújtófával, szükség szerint lisztezve vékony, palacsinta formájú tésztává nyújtjuk.
Serpenyőben süthetjük zsír nélkül is, de finomabb tagadhatatlanul, ha zsírban, vagy olajban sütjük.
Tölthetjük bármivel, amihez kedvünk van, de nagyon finom hozzá a Rancheromártás.
Rancheromártás hozzávalói:
- 1-2 vöröshagyma – mérettől függően
- 2-3 paradicsom
- 2 gerenc fokhagyma
- só
- bors
- evőkanálnyi olaj
Minden hozzávalót apróra vágunk, majd összekeverjük, a tortilla közepébe rakjuk, amit még előtte megszórunk reszelt keménysajttal.