A csirkepörkölt egyik legismertebb húsételünk. Legfinomabb nokedlivel, tejfölösen, de pirított tarhonyával is isteni.
Hozzávalók:
- 1 db másfél kilós csirke, vagy 6 db csirkecomb
- 1 evőkanál só
- 2-3 fej közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál zsiradék
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 db közepes paradicsom, vagy néhány kanál lecsó
Tökéletes csirkepörkölt elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd felforrósított zsiradékban üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, átkavarjuk.
Ekkor adjuk hozzá a lecsót, vagy az apróra vágott paprikát és paradicsomot.
Visszahúzzuk a tűzre, aztán kicsit megpirítjuk.
Ekkor pici vizet adunk hozzá, majd ha elfőtte a levét, és pirul lefele, akkor ismét adunk hozzá félpohárnyi vizet.
Ekkor adjuk hozzá a feldarabolt csirkét, és fedő alatt puhára főzzük, takaréklángon.
Ha megfőtt, megkóstoljuk, ha szükséges fűszerezzük.
Adhatunk hozzá csípős paprikát is.