A tízperces kókuszkocka recept az általánosan ismert kókuszkockától egészségesebb, de mégis tartalmas finomság.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál cukor
- 8 evőkanál zabpehely
- 8 evőkanál tej
- 1 teáskanál sütőpor
Forgatáshoz:
- 4 dkg vaj
- 1 púpos evőkanál kakaó
- 2 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál tej
- 3 púpos evőkanál kókuszreszelék
Tízperces kókuszkocka elkészítése:
Először is szükségünk lesz egy laposabb, műanyag ételes dobozra, lehet akár jégkrémes is, nagyjából fél literes – mikrózva fogjuk megsütni a tésztát hozzá.
Minden hozzávalót összekeverünk, egyedül a tejjel óvatoskodjunk. Annyit rakunk hozzá, hogy maga a tészta a végén piskóta massza sűrűségű legyen.
Kikenjük a műanyag dobozt vajjal, vagy olajjal, majd 700 fokon kb. 4 percig sütjük, a végén azért odafigyelve. Ha kinyitjuk a mikrót, és a közepének már tartása van, akkor jó lesz.
Közben elkészítjük a kakaós masszát.
A vajat takarékon felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és kakaót, és tejet – ezt úgy adagoljuk, hogy a massza tejszín állagú legyen.
Tálcára borítjuk a tésztát.
Kockákra felvágjuk, majd az elkészített kakaós masszába forgatjuk, utána pedig jöhet a kókuszfürdő, közben a kockát villán tartva.