A tízperces fánk egy kiváló lehetőség arra, hogy akkor is készíthess magadnak puffancsot, ha nincs időd kelt tésztát készíteni.
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1-2 mokkáskanál rum, vagy rumaroma
- zsiradék a sütéshez
Tízperces fánk elkészítése:
A cukrot, a tejfölt, és a tojást alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet beleszitálva, és beleöntjük a rumot, vagy rumaromát.
Rendesen kikeverjük, majd lisztezett deszkára rakjuk, és kilapítjuk centi vastagra.
Nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy más formával kiszaggatjuk, majd forró zsiradékban sütjük mindkét oldalát, először a tetejét.
Még melegen szórjuk porcukorral, vagy akár vaníliás porcukorba is forgathatjuk.