A Terka szelet egy könnyed, baracklekváros, diós, kókuszhabos finomság. A kókuszt helyettesíthetjük dióval is.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg vaj, vagy margarin
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4-5 tojás sárgája
- sárgabarack lekvár
- 10-15 dkg dió
Tetejére:
- 4-5 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 2-3 evőkanál víz
- 10 dkg kókuszreszelék, vagy darált dióbél
Terka szelet elkészítése:
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzámorzsoljuk a zsiradékot, a cukorral, vaníliával és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól dolgozható tésztánk legyen.
Lerakjuk pihenni félórára letakarva.
Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt rakunk, vagy alaposan kizsírozzuk, és tepsi méretűre nyújtjuk a tésztát, nagyjából centi vastagra.
A tésztát a tepsibe simítjuk.
Megkenjük kedvenc sárgabarack lekvárunkkal, megszórjuk a darált dióval.
Elkészítjük a habot.
A tojások fehérjét a cukorral és pici vízzel jó kemény habbá verjük gőz felett.
A végén belekeverjük a kókuszt, vagy diót, és a tészta tetején elsimítjuk.
150-160 fokra előmelegített tepsiben lassan sütjük, akkor lesz jó, amikor a teteje barnulni kezd.