Temesvári sertéstokány recept

A temesvári sertéstokány felfogható egytálételként is, hisz minden lényeges összetevőt tartalmaz, ezáltal laktató eledel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 db zöldpaprika
  • 1/2 dkg kisebb paradicsom
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 nagyobb teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál őrölt bors
  • 25-30 dkg zsenge zöldbab
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl tejszín
  • néhány szál zöldpetrezselyem

Temesvári sertéstokány elkészítése:

A szalonnát csíkozzuk, majd centis kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk.
A paprikát kicsumázzuk, felezzük, paradicsomot is felezzük, majd együtt lepirítjuk.


A fokhagymát átnyomjuk, rádobjuk a szalonna kockákra, mehet rá a vöröshagyma is jó apróra vágva, és fedő alatt megpuhítjuk.

Néhány evőkanálnyi vízzel felöntjük, majd megszórjuk a fűszerpaprikáva, átkavarjuk. Mehet még rá legalább egy dl víz. Lefedjük, pároljuk.

Közben a sertéscombot felvágjuk 4-5 centi hosszú, ujjnyi széles darabokra, rádobjuk a szalonnás-hagymás-fokhagymás elegyre, átkavarjuk.

Fedő alatt tovább főzzük. Ha már majdnem teljesen puha hozzáadjuk a feldarabolt, tiszta zöldbabot, majd annyi vízzel öntjük le, hogy az egészet ellepje.

Amint minden jó puha már, akkor a tejföllel-liszttel behabarjuk, a végén hozzáadjuk még a tejszínt is. Átkavarjuk, majd apróra vágott zöldpetrezselymet is adunk hozzá.

Ekkor már éppen csak egy pillanatig forraljuk.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍