Egy jópofa süti a tejszínnel locsolt Raffaello süti. Annyira egyszerű, hogy szinte hihetetlen a különleges végeredmény.
Hozzávalók:
- 1 db 3 dl-es bögre
- 2 tojás
- 1 bögre porcukor
- 2 bögre rétesliszt
- 1 bögre tej
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor
Tetejére:
- 1/2 bögre porcukor
- 1/2 bögre kókuszreszelék
Bevonathoz:
- 1 bögre habtejszín
Szóráshoz:
- porcukor
- kókuszreszelék
Tejszínnel locsolt Raffaello süti elkészítése:
A tojásokat a cukorral nagyon jól felhabosítjuk, mikor már kifehéredik, akkor hozzáadjuk a vajat is. Tovább kavarva mehet bele a tej, majd apránként a sütőporral átszitált liszt. A legvégén a citromhéj.
Jól átkavarjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
Tetejére szórjuk egyenlegesen a fél bögre porcukor-fél bögre kókusz keverékét.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg nagyjából félóra alatt.
Ha elkészült a tészta, szépen megsült, akkor még azon forrón a tetejére locsoljuk az egy bögre tejszínt egyenletesen. Nem fog tocsogni, magába szívja, és isteni lesz.
Ha a tészta kihűlt, akkor porcukorral és kókusszal enyhén megszórjuk.