A tejpite egy könnyen elkészíthető, rendkívül kellemes nassolni való, mely igazán változatossá tehető. Gyümölccsel, csokival egyszerűen isteni.
Hozzávalók:
- 1,2 liter tej
- 6 db tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
Tejpite elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
Tojást, tejet, sót, kristálycukrot, vaníliáscukrot simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet apránként – palacsintatésztához hasonló masszánk lesz.
Közepes, magas falu tepsit kikenünk zsiradékkal, a masszát beleöntjük, eloszlatjuk egyenletesen a tepsi mozgatásával, majd a sütőbe helyezzük.
Nagyjából félóra alatt készül el.
Bármivel – csokoládéval, kakaóval, asztal, vagy friss gyümölcsökkel is dúsíthatjuk.
Rendkívül finom kedvenc lekvárunkkal. A meggy, vagy áfonya lekvár csodálatos hozzá.