Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Levesek

Egyszerű tejfölös zöldbableves

Zamat Zamat 2024.08.21.
tejfölös zöldbableves

A tejfölös zöldbableves egykor nyári eledel volt, hőségek idején rendkívül üdítő hatású volt, nagy adagban készítették.

Manapság az év bármely szakában megfőzhetjük, tápláló, finom, és tényleg a nyarat idézi.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 kanálnyi finomliszt
  • só ízlés szerint
  • ecet ízlés szerint
  • cukor ahogy érezzük
  • kapor néhány szállal
  • másfél liternyi víz

Tejfölös zöldbableves elkészítése:

Ha friss zöldbabból készítjük, akkor a babok végét levágjuk, majd feldaraboljuk.
Ha fagyasztottból, akkor könnyű dolgunk van, általában daraboltan vesszük.

Felrakjuk főni sós vízben. Jó puhára főzzük.

Közben a tejfölt felkavarjuk, majd lisztet adunk hozzá. Azzal is simára keverjük.

Ha már a bab jó puha, akkor a habarással besűrítjük. Először egy kis forró levest adunk a tejfölös liszthez, azzal elkeverjük, majd mehet a többihez.

Addig kavarjuk a levest, míg be nem sűrűsödik, és egyet nem forr.

Néhány szál kaprot apróra vágunk és a leveshez adjuk, átkavarjuk.

Cukorral, ecettel ízlés szerint ízesítjük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Lencseleves füstölt hússal

Zamat Zamat 2024.12.27.
Zöldborsókrémleves
Levesek

Zöldborsókrémleves tejszínnel

Zamat Zamat 2024.08.14.
marhacsorba, marha leves
Levesek

Marha csorba – erdélyi marhaleves

Zamat Zamat 2024.08.21.
zöldbableves
Levesek

Édes-savanyú zöldbableves

Zamat Zamat 2024.08.22.
gombaleves
Levesek

Gombaleves egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.22.
leves gombóccal
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Tárkonyos raguleves gombóccal

Zamat Zamat 2025.02.06.
habart paszuly kolbásszal
Levesek

Habart paszuly

Zamat Zamat 2024.09.21.
pandur leves
EgytálételekHúslevesekLevesekRetro receptek

Pandúr leves – nagyon ütős…!

Zamat Zamat 2025.01.10.
sóskakrémleves
Levesek

Sóskakrémleves recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up