A tejfölös salátaleves egy igazi tavaszi finomság – dúsíthatjuk egy kis virslivel, vagy buggyantott tojással.
Hozzávalók:
- 1-2 fej saláta
- 1 közepes vöröshagyma
- 15 dkg szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 2 db leveskocka
- 2 evőkanál liszt
Tejfölös saláta leves elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, majd a kockára vágott szalonnának a zsiradékán üvegesre pároljuk őket.
A salátából kivágjuk a szárát, a torzsát, mosás után lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk.
Rádobjuk a hagymás szalonnára, megkeverjük, hozzáadjuk a két leveskockát, a borsot, egy kis sót, aztán felöntjük vízzel, kb. másfél literrel.
Felforraljuk, a tejfölbe lisztet keverünk, ezzel behabarjuk a levest, még egy picit forralunk rajta – éppen hogy.