A tejfölös pudingos kocka a krémes süti szerelmeseinek kiváló választás. Mutatós is, ezért egy vendégváró asztal dísze is lehet.
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- pici só
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl víz
- 7 evőkanál liszt
- 4 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1/4 citrom leve
Krémhez:
- 1 l tej
- 2,5 csomag vaníliás, vagy más kedvenc pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
Tejfölös krémhez:
- 1 kg tejföl
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 dkg zselatinpor
Tejfölös pudingos kocka elkészítése:
Először elkészítjük a pudingot.
A pudingport pici tejjel, cukorral kikeverjük simára, majd a már forró tejhez adjuk fokozatosan, állandóan kavargatva – sűrűre főzzük, majd lerakjuk hűlni.
Most elkészítjük a tésztát is.
A kétféle liszthez adjuk a kis csipetnyi sót, belekeverjük a sütőport is. A cukrot a tojások sárgájával nagyon alaposan kikeverjük, majd hozzákavarjuk az átszitált lisztes keveréket.
Ezután a tojások fehérjét felverjük pici citromlével, majd a tojássárgás masszába forgatjuk.
Egy mélyebb, sütőpapírral kibélelt gáztepsibe sütőpapírt rakunk, a tészta felét beleöntjük.
A tészta másik felébe keverjük a kakaót, ezt kedvünk szerint ráöntjük a már tepsiben lévő fehér tésztamasszára, majd az egészre kanállal rászedjük a pudingos krémet úgy, hogy lényegében mindenhová jusson.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt sül meg.
Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, a kikevert tejfölből egy vizes pohárnyit kiszedünk, azt összekeverjük a zselatinporral, aztán a többi tejfölhöz kavarjuk.
Ezt a masszát aztán a már kihűlt tésztára kenjük.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe rakjuk.
Tetejét kakaóval leszórhatjuk.