A tejfölös piskóta egy kevert tészta, mely magában foglalja a piskóta könnyedségét, és a kavart tészta egyszerű elkészítését.
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 12 kanálnyi porcukor
- 3 dl 20 százalékos tejföl
- 15 evőkanálnyi finomliszt
- 1 egész csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
Tejfölös piskóta elkészítése:
A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzá adagoljuk a tejfölt is, azzal is szépen kidolgozzuk, majd mehet bele a sütőporral elvegyített liszt – legjobb, ha átszitáljuk.
Innen kezdve is még 5-10 percig keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk – helyette persze sütőpapírt is használhatunk.
Belesimítjuk a masszát, esetleg megszórhatjuk gyümölccsel, majd berakjuk sülni.
Sütési ideje kb. fél óra lesz.
Sütés után deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk a telpára.
Hűlés után szeleteljük.