A tejfölös csodasüti tölteléke miatt csoda. A lágy, tejfölös krém a kakaós tésztával különlegesen finom összehangot alkot, lenyűgöző. Ráadásul: krémmel együtt sütjük.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj, vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 1-2 evőkanál tejföl
- parányi só
Tetejére:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg cukor
- 90 dkg tejföl – nagy vödrös, lehet 12 %-os is
Tejfölös csodasüti elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával és a kakaóporral, porcukorral leszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, utána kétfelé vágjuk, és két cipót gyúrunk belőle.
Nagy gáztepsibe sütőpapírt rakunk, majd kinyújtjuk a tésztát tepsi méretűre, és rásimítjuk a sütőpapírra.
A pudingport más arányokkal, de megszokott módon megfőzzük, sűrű krémet kapunk. Hűlni hagyjuk, majd mikor kihűlt, akkor hozzákeverjük a tejfölt, nagyon jól eldolgozzuk.
Ezt a krémet kenjük rá a tepsiben lévő tésztára, majd a másik darab tésztát is kinyújtva vele lefedjük a krémet. Tetejét szurkáljuk meg.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából félóra alatt elkészült.