A tejfölös csodabogár süti egyfajta kavart tészta. Gyorsan elkészíthető, kifejezetten kellemes falatozni való.
Hozzávalók:
- 15 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- parányi só
- 20 evőkanál cukor
- 0,5 kg tejföl
- 3 db tojás
- 15 dkg étcsokoládé tortadara
- esetleg egy tábla csokoládé, és egy evőkanál étolaj
Tejfölös csodabogár elkészítése:
Egy tálban a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákavarjuk a tejfölt is, átkavarjuk.
A lisztet a sütőporra, és a sóval együtt beleszitáljuk folytonos keverés mellett a tojásos masszába. Simára kavarjuk.
Ha már jó, akkor beleszórjuk a tortadarát, és lazán, röviden belekavarjuk.
Egy közepes, mély tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, tetejét elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tetejét tortabevonóval, vagy csokoládéval bevonhatjuk. Ez esetben a feldarabolt csokit mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk, majd belekavarunk egy evőkanál étolajat, és ezt simítjuk a kihűlt csodabogár tetejére.