A tejbegríz torta azok kedvence lehet, akik imádják főzve is ezt az édességet. Így elkészítve különlegesebb az íze, ráadásul gyümölccsel, szárított gyümölcsökkel, kókusszal, dióval dúsíthatjuk.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 7 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 8 evőkanál búzadara
- 1-2 dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé, vagy 3 evőkanál kakaó és 3 evőkanál kristálycukor
Tejbegríz torta elkészítése:
A tejet felrakjuk szokásos módon forrni, majd mikor már meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, vaníliás cukrot. Elkeverjük. Majd mikor már kezd pillézni mehet bele óvatosan csurgatva a búzadara, és befőzzük sűrűre.
Ekkor kavarjuk bele, ha valami plusz finomságot is adunk bele.
Közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk.
A habtejszínt felrakjuk főni, beletörjük a csokit, vagy egy kicsit kivéve belőle kikeverjük a kakaót a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhez. Nem kell sokáig főzni, csak amíg a csoki, vagy a cukor el nem olvad.
Amint kicsit hűlt ráöntjük a tortaalap tetejére.
Most lerakjuk néhány órára a hűtőbe, majd ha szépen megdermed, sütőpapírt óvatosan leszedjük, és tálcára rakjuk. Úgy szeleteljük, mint egy tortát.