A tavaszi kaporleves üdeségével, frissességével igazi különlegességet tehetünk asztalunkra, egyszerű ötletekkel dúsíthatjuk is.
Hozzávalók:
- 1 marék apróra vágott kapor
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vöröshagyma apróra vágva, vagy reszelve
- 1 lapos teáskanál só
- 1 teáskanál 10 %-os ecet (ízlés szerint)
- 1 kis pohár tejföl
- 3-4 db tojás
Tavaszi kaporleves elkészítése:
A vöröshagymát lereszeljük, a zsiradékból és lisztből rántást készítünk. Még melegen hozzádobjuk az apróra vágott kaprot, és felengedjük vízzel, mehet bele a só, majd felforraljuk. Kis ecettel is ízesítjük.
Egy kis forró levest keverünk a tejfölhöz, majd visszarakjuk a többihez, és folytonos keverés mellett egy pillanatra forraljuk, felütjük a tojásokat, és óvatosan beleengedjük őket. Elzárjuk a hőforrást, lefedjük a levest, a tojásokat néhány perc után megkeményednek.
Van, aki a tojásokat csurgatja bele, virslit is rakhatunk bele karikázva.