Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Retro receptekSütemények

Szilvalekváros papucs recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
lekváros papucs

A szilvás papucs apró, gyümölcsös finomság, kelt tésztából készül. Legjobb hozzá a kemény, házi szilvalekvár. Az a lényeg hogy ne folyjon ki a tésztából sütés közben.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • pici só
  • 3 kanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 20 dkg zsiradék
  • 1,5-2 dl tej
  • tetejére 1 tojás
  • kb. 20 dkg szilvalekvár

Szilvalekváros papucs elkészítése:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, sót, belemorzsoljuk az élesztőt, a tojást, a vajat, és a fokozatosan a tejet is. Jó alaposan összegyúrjuk. Ha kicsit ragad, akkor adunk hozzá pici lisztet.
Letakarva lerakjuk félórára pihenni.

Lisztezett deszkára borítjuk, vékonyra nyújtjuk, és viszonylag kis, 4, vagy 5 centis oldalú négyzetekre vágjuk. Közepükre szilvalekvárt rakunk, két átlósan szemközti csúcsot egymáson áthajtunk, hogy stabilan álljon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket sorba, nem szorosan egymás mellé, lekenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

Porcukorral is megszórhatjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkelt tésztákretro receptek

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

túrós béles
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Fényes túrós batyu

Zamat Zamat 2025.03.19.
szilvalekvár
Nagyi receptjeiRetro receptekTartósítás

Nagymama szilvalekvárja

Zamat Zamat 2024.10.12.
kakaós lekváros süti
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Pillekönnyű kakaós szelet

Zamat Zamat 2025.03.10.
tojáspörkölt
húspótlóNagyi receptjeiRetro receptek

Tojáspörkölt – egy valóban olcsó finomság

Zamat Zamat 2025.02.08.
lebbencsleves
LevesekOlcsó ételekRetro receptek

Egyszerű lebbencsleves recept

Zamat Zamat 2024.11.18.
szörp
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Bodzaszörp télire

Zamat Zamat 2025.05.19.
Régi csőröge fánk
Retro receptek

Régi csöröge fánk recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
pásztortarhonya
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Bugaci tarhonya – pásztortarhonya

Zamat Zamat 2025.01.27.
kakaós süti
Édes süteményekSütemények

Három perces mikrós süti

Zamat Zamat 2025.02.14.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up