Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Retro receptekSütemények

Egyszerű szilvalekváros bukta

Zamat Zamat 2024.10.28.
bukta

A szilvalekváros bukta legfinomabb szabolcsi házi szilvalekvárból, de ha más viszonylag kemény lekvárunk van, azzal is sikerrel járunk.

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • csipet só
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj, vagy margarin.
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tojás a kenéshez
  • esetleg citromhéj, ha szeretjük

Szilvalekváros bukta elkészítése:

Langyos tejben, pici tejjel felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, esetleg citromhéjat, sót, a vajat, a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel – fokozatosan hozzáadva jól bedagasztjuk.
Ha már szép sima, kezünkről és a tálról is levált, akkor letesszük letakarva pihenni, míg dupla annyi nem lesz.

Ha megkelt, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk viszonylag vékonyra, felkockázzuk 8-10 centisre, kedvünk szerint, majd mindegyik közepére sorba rakva kemény szilvalekvárt sorakoztatunk.
Mindegyiket felsodorjuk, és egy lemeztepsibe helyezzük, viszonylag közel egymáshoz.

Tetejét felvert tojással lekenjük, pár percet még pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük – nagyjából félóra alatt.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkelt tésztákretro receptek

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

töltött pite
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Csodálatos diós pite

Zamat Zamat 2025.05.20.
csokis meggyes töltött
DesszertekÉdes süteményekSüteményekSütés nélküli desszertek

Gesztenyés csúcs

Zamat Zamat 2025.06.11.
bundás almakarikák
Sütemények

Fahéjas bundás alma

Zamat Zamat 2024.08.21.
mázas répatorta
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Bögrés répatorta nem csak répa imádóknak

Zamat Zamat 2025.03.18.
kuglóf
Sütemények

Kuglóf recept kávéhoz, teához

Zamat Zamat 2024.08.21.
pizza
Sós süteményekSütemények

Pizzatészta alaprecept

Zamat Zamat 2024.09.28.
mignon sütik
Retro receptek

Mignon alaprecept

Zamat Zamat 2024.08.02.
leves gombóccal
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Tárkonyos raguleves gombóccal

Zamat Zamat 2025.02.06.
piskóta
Sütemények

Piskóta recept dédi mama módra

Zamat Zamat 2024.08.22.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up