A szalakális darált keksz annyiban különbözik a már megszokott recept eredményétől, hogy a keksz omlósabb lesz, nem olyan tömör.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1/4 kg vaj, vagy margarin
- 1/4 kg cukor
- 70 dkg liszt
- 1 dkg szalakáli
Szalakális darálós keksz elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A szalakálit egy kanál tejben elkavarjuk.
A tojásokat a cukorral, és a margarinnal vagy vajjal habosra keverjük, majd az egészet összegyúrjuk.
A liszttel együtt kemény, olyan igazi darálós tésztát kapunk.
Zacskóba téve másnapig hűtőbe rakjuk.
Készíthetjük kakaósan is, ekkor a tészta egy részéhez 1-2 evőkanál kakaót gyúrunk.
Ezután húsdarálón átengedjük, sütőpapírral bélelt lapos tepsire, vagy sütőlemezre sorakoztatjuk nem szorosan egymás mellett,
Majd 180 fokos sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral is megszórhatjuk, de akár meg is forgathatjuk benne még melegen.