A sült bőrös császár nem csak csodálatos ízeivel, hanem színeivel, és illatával is olyan élményt nyújt, ami biztosan felejthetetlen.
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös császárhús
- néhány gerezd fokhagyma
- 2 dkg só
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál sertészsír
Sült bőrös császár elkészítése:
A húst akár egy-két arabban sütjük, akár jó ujjnyi szeletekben, először sózzuk, borsozzuk meg, dörzsöljük bele. Amikor még egész, a bőrét irdaljuk be keresztbe.
Sült húst úgy is készíthetünk, hogy egy éjszakára 2-3 dkg sót annyi vízben feloldunk, hogy a húst gond nélkül eltakarja, s állni hagyjuk benne.
Fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük.
Egy fedővel rendelkező lábasban, vagy edényben zsiradékot hevítünk, és a hús mindkét oldalát megpirítjuk.
Most hozzáadjuk a fokhagymát, öntünk hozzá 1-2 dl vizet, lefedjük fedővel – vagy ha sütőben készítjük, akkor fóliával takarjuk. 180 fokon kb. másfél óra alatt puhára pároljuk.
Ekkor levesszük a fedőt, vagy fóliát, és magas hőfokon szép pirosra sütjük.