Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Levesek

Sóskakrémleves recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
sóskakrémleves

A sóskakrémleves rendkívül üde színfolt a magyar konyhában. Étvágygerjesztő édes-savanyú mivolta miatt, igazi könnyed, nyári étel.

Hozzávalók:

  • 1/4 kg sóska, vagy kis üveg sóskakonzerv
  • 1 pohár tej
  • pici só
  • mákszemnyi szerecsendió – de tényleg nagyon pici
  • cukor ízlés szerint
  • 2-3 kanálnyi tejföl, vagy tejszín
  • 1 tojásnak a sárgája

Sóskakrémleves elkészítése:

A sóskát – ha frissből készítjük megmossuk, megtisztítjuk, felrakjuk párolódni, majd mikor már összeesett, akkor mixelünk rajta. Ezt használjuk fel a leves készítésénél, innentől azonos a főzés módja a sóskakonzervből készültével.

A masszát a tejjel, és annyi vízzel keverjük össze, hogy nagyjából 1 liter levesalapunk legyen.
Ezt aztán takarékon elkezdjük főzni.


Ekkor ízesítjük sóval, a szerecsendióval, cukorral. Ha már felfőtt, akkor lehúzzuk a tűzről, s pár percet hagyjuk hogy hűljön.

Közben a tejszínt, vagy tejfölt a tojás sárgájával összekeverjük.

Ha már nem tűzforró a leves, akkor vékony sugárban – közben kevergetve – hozzákeverjük. Egy pillanatra visszarakjuk a tűzre, és melegítünk rajta, de már forralni nem szabad.

A végén parányi vajat morzsolunk bele. – elmaradhat. Ehetjük magában, levesgyönggyel, de zsemlekockával is.

Ez utóbbit két zsemlévől készítjük, melyeket felszeletelünk, csíkozunk, majd kockázunk (szikkadt jobb hozzá, könnyebb dolgunk lesz)

Egy serpenyőben viszonylag magas hőfokon, állandóan kevergetve megpirítjuk.
Nem kell hozzá zsiradék, mert megváltozik az íze.

A zsemlekockát tálaláskor rakjuk a levesbe.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kelkáposzta virsli
LevesekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Kelkáposztaleves virsli karikákkal

Zamat Zamat 2025.04.24.
bableves
EgytálételekLevesekRetro receptek

Jókai bableves

Zamat Zamat 2024.11.18.
zöldség leves
LevesekNagyi receptjei

Ízletes gezemice leves

Zamat Zamat 2025.01.07.
erőleves
Levesek

Erőleves

Zamat Zamat 2024.08.22.
leves gombóccal
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Tárkonyos raguleves gombóccal

Zamat Zamat 2025.02.06.
zellerkrémleves
LevesekUncategorized

Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal

Zamat Zamat 2024.08.21.
gombócleves
Levesek

Nyírségi gombócleves

Zamat Zamat 2024.09.22.
gombakrémleves
Levesek

Gombakrémleves egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.21.
Zöldborsókrémleves
Levesek

Zöldborsókrémleves tejszínnel

Zamat Zamat 2024.08.14.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up