Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
DesszertekOlcsó ételekSütemények

Somlói galuska egyszerűbben

Zamat Zamat 2025.04.07.
somlói

A somlói galuska egy rendkívül kedvelt édesség, elkészítése viszont sok időt igényel. Ezzel a módszerrel nagyon hasonló eredményünk lesz, jóval kevesebb időráfordítással.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt

Krémhez:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 6 dl tej

Összekészítéshez:

  • 10 dkg darabosra vágott dió
  • 1 marék mazsola rumban vagy aromában áztatva
  • 1/2 liter tejszín
  • 1/2 tábla étcsokoládé olvasztva

Somlói galuska elkészítése:

6 tojásból szokott módon piskótát készítünk.
A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a másik rész cukorral nagyon habosra kikeverjük.
Ezután a fehérjét és sárgáját lazán összeforgatjuk, majd a lisztet beleszitáljuk apránként, és közben folyamatosan forgatjuk bele, hogy ne törjön a hab.

Elkészítjük a krémet:
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliával jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, majd a tejjel fokozatosan simára kavarjuk, és utána sűrű krémmé főzzük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és még a forró krémhez keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, A piskótát két egyforma lappá vágjuk.
A tejszínnel megkenjük, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, és a darabos dióval, másik felét a piskótának rárakjuk, picit összenyomjuk.

Egyforma darabokra vágjuk, tálkákba, vagy tányérokra rakjuk.

Fele kakaós krémet ráhalmozzuk, rakunk rá egy vékony réteg tejszínt, majd a többi krém jön.
Tetejét tejszínnel díszítjük, kis olvasztott csokoládéval „meghintjük”:

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

linzer karika
Édes süteményekNagyi receptjeiSütemények

Linzer karika egyszerűen

Zamat Zamat 2025.01.07.
csokis fánk
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Amerikai csokis fánk

Zamat Zamat 2025.05.05.
kavart süti
Édes süteményekOlcsó ételekSütemények

Tejfölös csodabogár

Zamat Zamat 2025.05.07.
túrós pite
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Túrós pite nagyi idejéből

Zamat Zamat 2025.01.29.
gomba mártás
FőzelékKöretekOlcsó ételekRetro receptek

Tejszínes gombamártás

Zamat Zamat 2025.05.02.
Bár a szilvás lepény az ősz sütemény, ettől függetlenül más "töltéssel" az év bármely szakában készíthetünk lepényféléket.
Sütemények

Szilvás lepény receptje

Zamat Zamat 2024.07.20.
fanta szelet
Sütemények

Fanta szelet az ünnepekre

Zamat Zamat 2024.11.18.
krémes
karácsonyiRetro receptekSütemények

Bécsi krémes gyümölcszselével

Zamat Zamat 2024.12.15.
gundel palacsinta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Gundel palacsinta recept

Zamat Zamat 2025.01.28.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up