Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütés nélküli desszertek

Sárgatúró – szabolcsi húsvéti finomság

Zamat Zamat 2025.01.28.
sárgatúró

A sárga túrót az ország keleti vidékén főleg a görög katolikusok készítették, igazi húsvéti finomság, édesség. Manapság sósan is ismert.

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 lapos mokkáskanál só
  • 1 liter teljes tej
  • 2 vaníliás cukor
  • 5-6 evőkanál cukor – ízlés szerint

Sárgagúró elkészítése:

A vízzel kiöblített tejforraló edénybe beleöntjük a tejet, beleszórjuk a sót, cukrot, vaníliát, majd elkezdjük forralni.
Ezután egy tálba törjük a tojásokat, kilyukasztjuk a sárgáját, de nem verjük fel.
Hozzáöntjük a tejhez, mely lassan melegszik a tűzhelyen, s közben folyton kevergetjük.
Addig forraljuk, míg a tojás össze nem megy, szinte rántottás állagú lesz.

Ekkor készül el.

Egy edényre ráhelyezünk egy nagyobb szűrőt, belesimítunk egy tiszta konyharuhát, és óvatosan beleszedjük merőkanállal a tojásos tejet, nem kavargatjuk – hagyjuk lassan lecsepegni, de persze hűvös helyre hagyjuk.

Mikor már nem csepeg, a túró összeállt, akkor egy tányérra, vagy tálba tesszük, lefedjük – és hűtőbe rakjuk.

Szeletelve fogyasztották.

Van, aki mazsolát is rak bele.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhúsvétolcsó receptekretro receptek

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

császármorzsa
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Császármorzsa – smarni recept

Zamat Zamat 2024.10.05.
túrós tészta
Édes süteményekSütemények

Villámgyors túrós süti

Zamat Zamat 2025.03.14.
káposztás tészta
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Káposztás tészta hagyományosan

Zamat Zamat 2024.11.03.
palócleves
EgytálételekHúslevesekLevesekRetro receptek

Palócleves baconnal, gazdagon

Zamat Zamat 2025.01.29.
csavart sajtos
Retro receptekSós süteményekSütemények

Gyors sajtos csavart

Zamat Zamat 2024.12.08.
Bounty
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Bounty szelet – csokis Bounty

Zamat Zamat 2025.02.09.
gombaleves
LevesekRetro receptek

Bakonyi betyárleves

Zamat Zamat 2025.06.18.
túrós süti
Édes süteményekSütemények

Egyszerű túrós süti

Zamat Zamat 2024.09.21.
diós süti
Retro receptekSütemények

London szelet – fantasztikus diós süti

Zamat Zamat 2024.12.02.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up