Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FőételekOlcsó ételek

Sárgaborsó főzelék hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
Sárgaborsó főzelék i

A sárgaborsó főzelék főleg téli étel, rendkívül egyszerű elkészítése. Fogyasztásakor jövünk rá sokszor, hogy mennyire ízletes.

Kiváló vagdaltokhoz, főtt húsokhoz, vagy akár pirított hagymával is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 evőkanálnyi zsiradék
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 1 átlagos vöröshagyma
  • őrölt bors
  • só
  • esetleg fűszerpaprika pici

Sárgaborsó főzelék elkészítése:

A sárgaborsó nem igényel áztatást, anélkül is nagyjából 1 óra alatt megpuhul.
De ha ragaszkodunk hozzá, akkor előző este beáztathatjuk.

Másnap aztán hideg vízben feltesszük főni sóval-borssal ízesítve. Van, aki leveskockát, vagy ételízesítőt is dob bele, az íze meghálálja majd.

Míg fő, addig elkészítjük a rántást.

A zsiradékon a lisztet megfuttatjuk, mikor már szép világos zsemleszínű a rántásunk apróra vágott hagymát dobunk bele és elkavarjuk. Rakhatunk bele pici fűszerpaprikát is, de enélkül is finom.

Hideg vízzel felkavarjuk, majd a főzeléket berántjuk vele.

Ha a borsó teljesen megpuhult, akkor lényegében magától szétesik.
De ha teljesen sima állagot akarunk, akkor át is törhetjük, vagy mixelhetjük. – Így könnyebb a gyomornak is.

Pirított hagymával is kitűnő.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékfőzelékek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

császármorzsa
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Daramorzsa másképp

Zamat Zamat 2025.04.27.
kavart tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Kukorica málé – málé pite

Zamat Zamat 2025.03.31.
tojásos lecsó
Főételek

Tojásos lecsó hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
kalács
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Másnap is puha, foszlós kalácstészta receptje

Zamat Zamat 2025.02.13.
zöldborsó főzelék
FőzelékOlcsó ételekRetro receptek

Pofonegyszerű borsófőzelék

Zamat Zamat 2024.11.26.
paradicsomos csirke
FőételekHúsételek

Paradicsomos csirkemell tejszínesen

Zamat Zamat 2025.02.03.
túrós paplan
Olcsó ételekSütemények

Túrós paplan süti

Zamat Zamat 2024.08.21.
Régi, hagyományos körömpörkölt egy edényben.
EgytálételekHúsételekOlcsó ételekRetro receptek

Hagyományos körömpörkölt recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
gombapaprikás
FőételekOlcsó ételek

Gombapaprikás tejfölösen

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up