A sajtos tejszínes csirkemell omlós, szaftos, markánsan sajtos ízű, ínycsiklandozó finomság, ráadásul ennek ellenére viszonylag könnyen összeállítható.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- só 1 dkg
- bors ízlés szerint
- 15 dkg sajt
- liszt pár kanállal
- 1-2 db tojás
- 2 dl tejszín – 20 százalékos
Sajtos tejszínes csirkemell elkészítése:
A csirkemellet nagyjából centisre szeleteljük, megsózzuk, borsozzuk.
Előveszünk egy tűzálló tálat, melynek az alját leszórjuk az addigra megreszelt sajttal.
A besózott, borsozott húst megforgatjuk lisztben, és kicsit sózottan felvert tojásban, és egy rétegben a sajtra rakjuk.
Megszórjuk az egészet sajttal, majd mehet rá a lisztezett, sózott, borsozott, lisztben és tojásban megforgatott hús.
A hússzeletekre ismét sajtot szórunk, majd erre tesszük az újabb szelet húsokat. Rálocsoljuk a tejszínt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal.A tetejére reszelt sajt megy.
Előmelegített sütőben sütjük egy órán keresztül, fóliával lefedve 180 fokon, majd jó negyedórát fólia nélkül addig, míg szép, pirosas színt nem kap.
Legjobb hozzá a rizs, de persze ízlés szerint választhatunk köretet.