Régen gázos tűzhelyen használatos sütő dukált hozzá. Manapság már sok háztartásban lecserélték ezeket ilyen-olyan modernebb változatra, amin már ezeket a felszerelési tárgyakat nem lehet használni. Épp ezért kénytelenek vagyunk kitalálni valami más módszert, hogy célunkat megvalósítsuk..
Ha pedig van ostyasütőnk, akár hagyományos, akár elektromos – nyert ügyünk van, hisz úgy lesz igazán vékony.
A sajtos tallér hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 1,5 evőkanálnyi só
- 3 mokkáskanál sütőpor
- 1 teáskanálnyi bors őrölve
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- nagyjából másfél deci tej
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat kicsit összekeverjük, majd a tejet apránként hozzáadjuk, méghozzá annyit, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, de ne legyen nagyon lágy.
Vizes kézzel dolgozunk, nagyjából diónyi kis golyókat készítünk, majd berakjuk a hűtőbe. Fél óra pihenés kell, de ha több lesz belőle az se baj.
A gofrisütőt felmelegítjük és 2-3 perc alatt készre sütjük benne. Lehet kevesebből is készíteni. Mindenki maga tudja, mennyi a kapacitás.
Nagyobb csomókban is süthetjük, akkor nem egyenként rakjuk be a sütőbe, hanem egy csomót középre.