A sajtos pogácsa az egyik legnagyobb kedvenc, vendégváráshoz tökéletes, jól fűszerezve akár sör-, vagy borkorcsolya is lehet.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1,2 dl tejföl
- 2 tojásnak a sárgája
- 12,5 dkg margarin, vagy 10 dkg zsír
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 dkg só
Sajtos pogácsa elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd az élesztőt elmorzsoljuk benne. Ezután a zsiradékkal és a tejföllel összedolgozzuk, majd jöhet a sózás.
Ezután egy-két órára mehet a hűtőbe, de akár egy egész éjszakát is ott tölthet.
Ezután a tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb, vagy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Mindegyik tetejét bevagdaljuk, lekenjük tojásnak a fehérjével, és reszelt sajtot rakunk rá.
Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon.
Mikor már a tésztánk szépen megnőtt, akkor visszavehetjük a hőfokot 180 fokra.
Gyorsan elkészül.