A sajtos darálós keksz valójában juhtúrós, sajtos keksz – nagyon kellemes ropogtatni való egy vendégváróra, ráadásul sokáig eltartható.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg reszelt, keményebb sajt
- 15 dkg juhtúró
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- parányi tej, amennyi szükséges
- 1 teáskanál só
Sajtos darálós keksz elkészítése:
A lisztet egy tálban összemorzsoljuk a margarinnal, apróra reszelt sajttal, szétmorzsolt juhtúróval, hozzáadjuk a sütőport, sót, egy egész tojást, és annyi tejet, hogy jó kemény tésztát kapjunk, épp hogy összeálljon.
Ha szeretjük, fűszerezhetjük is még összegyúráskor.
Ezután pihentetés nélkül húsdarálós tésztavágóval, vagy keksz nyomóval nagyjából 8 centis rudakat készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.