A sajtkrém egy különleges, és mellette egyszerű kence kenyérre. Tökéletes szendvicshez, de akár csak úgy elmajszolgatni is. Eltarthatósága főleg fűszerezettségétől függ, de jobb, ha néhány nap alatt elfogyasztjuk.
Hozzávalók:
- 25 dkg krémsajt
- 4 evőkanálnyi majonéz
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Sajtkrém elkészítése:
A krémsajtot, majonézt, tejfölt, az apróra reszelt sajtot, és a fűszereket egy tálba rakjuk, és nagyon alaposan kikeverjük. Ha mixerrel csináljuk, akkor a reszelt sajt is pépesedni fog.
Hogy változatosabb legyen – adhatunk hozzá átnyomott fokhagymát, vagy petrezselymet, esetleg akár chilit is. Ez utóbbit csak utólag belekeverve, már nem mixelve.
Akár szendvicsekhez, akár pusztán mártogatósnak kiváló.