A Rózsika szelet egy végtelenül egyszerű, de ízében mégis különleges sütemény. A lekvár és dió szerencsés találkája.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg Rama, vagy 20 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 sütőpor
- parányi só
- tejfel, hogy jól dolgozható legyen
- 1 kanál kakaó
- 1 kanál tejföl
- 1 üveg kedvenc lekvár
- 15-20 dkg dió
Rózsika szelet elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk a sütőporral együtt, majd belemorzsoljuk a zsiradékot.
Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a parányi sót, és annyi tejfölt gyúrunk bele, hogy jól formálható tésztát kapjunk.
Hengert formálunk belőle, három egyenlő részre vágjuk.
Az egyik tésztába egy kanál tejfölt és egy kanál kakaót gyúrunk bele.
Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
Megkenjük kedvenc lekvárunkkal, megszórjuk a fele dióval, majd beborítjuk a kakaós tésztából nyújtott, tepsi méretű tésztalappal.
Ezt szintén lekenjük lekvárral, majd a maradék diót rászórjuk, s egy fehér tésztalappal beborítjuk. Kicsit a tetejét elegyengetjük, megszurkáljuk, és mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, kb. 35 perc alatt készül el.
Tetejét leszórhatjuk porcukorral, de akár csokimázzal is boríthatjuk.