Roston csirkemell

A roston csirkemell egy univerzális húsétel, mert szinte minden körethez, főzelékféléhez tálalható. Ráadásul így elkészítve istenien szaftos, és puha lesz.

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg zsiradék
  • kb. 1,5 dkg só
  • frissen őrölt bors kedvünkre
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • kis kanálnyi fűszerpaprika, esetleg füstölt is lehet
  • 1/2 db leveskocka
  • pohárnyi tejszín – jó a főző is

Roston csirkemell elkészítése:

A csirkemelleket részeire bontjuk, lehártyázzuk, esetleg beirdaljuk.
Átkenjük zsiradékkal, most fűszerezzük – mehet rá a só-bors, mindenütt érje, dörzsöljük picit bele.

Egy serpenyőben hirtelen barnára sütjük minden oldalán, majd kiszedjük egy lapos tányérra.

A serpenyőben maradt zsiradékba rakjuk a vajat, a megmaradt zsiradékot.
Ha rakunk bele fokhagymát, akkor most pirítjuk át benne, s ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát is.
A fél leveskockát feloldva szintén beledobjuk, és hozzáadjuk a főzőtejszínt.

A sült csirkemelleket a mártásba rakjuk, és átpároljuk benne.

Tésztával, vagy tört krumplival tökéletes – a mártással locsoljuk át az egészet!