A csirke nuggets, egy falatnyi fűszeres csirkehúsdarab rántottan. Akkor az igazi, ha finom szaftosra sikerül. Ha így készíted, biztos a jó végeredmény.
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell filé
- fél evőkanálnyi étkezési keményítő
- só 1 dkg
- bors ízlés szerint
- esetleg pici fokhagymakrém
- nagyjából 10 dkg liszt
Bundához:
- só jó csipet
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanálnyi liszt
- 15-20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Csirke nuggets elkészítése:
A csirkemellet ledaráljuk. Vagy többször átdaráljuk, vagy ha van aprítónk, akkor azon átengedjük, s még ekkor hozzá adagoljuk a keményítőt, és a fűszereket, sót-borsot. Teljesen egyneművé pépesítjük.
Kézzel, vagy kanállal nugetts formákat alakítunk ki, pici lisztben megforgatjuk, s lerakjuk tálcára, sütőpapíron.
Mehet a hűtőbe minimum 1 órára.
Egy tálkában a tejet, lisztet, kis sót, és egy tojást összekeverünk.
A hűtőből kivettük a nugettset, egyenként beleforgatjuk a lisztes-tojásos masszába, utána megforgatjuk zsemlemorzsában, és mehet a forró olajba.
Aranybarnára sütjük.