Ropogós piros libacomb Márton napra? Csodálatosan finom, egy kis vörös káposztával, tört krumplival fantasztikus fogás.
Hozzávalók:
- 8 db libacomb
- 2-3 dkg
- 1-2 teáskanál őrölt bors
- 3-4 evőkanál libazsír
- 1,5 dl víz
Ropogós piros libacomb elkészítése:
A liba bőrét beirdaljuk, de csak bőr magasságban.
Fűszerezzük sóval-borssal, beledörzsöljük.
Tepsit kikenünk jó vastagon libazsírral, bőrrel lefele fektetjük bele a combokat, majd előmelegített sütőben 180 fokon jó félórát sütjük őket, aztán megfordítjuk. Fóliával letakarva megpároljuk.
Esélyesen egy óra elég neki, de ellenőrizni kell, hisz minden a mérettől függ.
Ha már puha, akkor pirítunk még rajta egyet, immár fólia nélkül, ez kb. negyedóra lesz, immár 220 fokon.