A rizses lecsó – mint neve is mutatja – annyiban tér el a mezítlábastól, hogy rizzsel dúsítjuk. Persze más finomságok is kerülhetnek bele.
Hozzávalók:
- 25 dkg jó szalonna
- 25 dkg kolbász kedvünk szerint
- 8-10 db paprika
- 1 db erős paprika
- 5-6 paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre rizs
- só-bors ízlés szerint
- mokkáskanálnyi csípős fűszerpaprika
- 1 evőkanálnyi zsiradék
Rizses lecsó elkészítése:
A rizst a lecsófőzés előtt néhány órával – beáztatjuk – de amúgy enélkül is megpuhul.
A szalonnát felkockázzuk, a paprikát, csípőspaprikát karikára vágjuk, a hagymát pedig tisztítás után apróra daraboljuk.
Egy serpenyőben kisütjük a szalonnakockákat, majd a kolbászt is megfuttatjuk, aztán ha a szalonna már jó, akkor mindent kiszedünk a zsírból.
Most a serpenyőben lévő zsírba belerakjuk a hagymát, a csípőspaprikát, a rizst, és dinszteljük őket.
Ezután jön a paprika, és azzal is kavargatjuk.
A végén adjuk hozzá a paradicsomot.
Jöhet a fűszerezés, öntsünk rá egy kis vizet, és néha kavarjuk meg.
Ha a rizs is megpuhult, akkor hozzáadjuk a szalonnát és kolbászkarikákat, s már el is készültünk.