Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Rigó Jancsi, a habos csoda

Zamat Zamat 2025.01.22.
Rigó Jancsi

A Rigó Jancsi egy klasszikus sütemény, kakaós piskóta, tejszínhab, csoki, tökéletes finomság hétvégére, ünnepnapokra.

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 9 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál finom zsemlemorzsa

Habhoz:

  • 6 dl 30 %-os tejszín
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 7 evőkanál porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • néhány kanál sárgabarack lekvár
  • 1 teáskanál rum, vagy aroma

Rigó Jancsi elkészítése:

Először a hozzávalókból piskótát sütünk annyi különbséggel, hogy nem lisztet használunk hozzá, hanem őrölt diót összekeverve az apró zsemlemorzsával, és a kakaóval.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük sütőpapírral kibélelt tepsiben, szép lassan.

Ha megsült, akkor deszkára borítjuk – porcukrozzuk, vagy lisztezzük meg a tetejét – lehúzzuk róla a papírt, majd megvárjuk míg meghűl.

A tésztát kihűlés után két egyenlő méretű lapra vágjuk. Az egyik tetejét lekenjük az olvasztott sárgabarack lekvárral, majd az olvasztott csokoládé megy rá olajjal és parányi rummal kikeverve.

Ezután fel is kockázzuk a csokoládés tésztát egyforma négyzetekre – forró vízbe mártott késsel tökéletes lesz.

Ezután a porcukrot, vaníliás cukrot, kakaót egy tálba szitáljuk. Másik tálban a behűtött tejszínt felverjük, majd az átszitált kakaós cukrot lazán hozzákeverjük.

A sima lapra egyenletesen rásimítjuk, majd a tetejére sorban rárakjuk a csokoládés kockákat, és ezek mentén – szintén forró vízbe mártott késsel – szépen felszeleteljük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhabos sütipiskótákretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

nokedli
FőételekKöretekRetro receptek

Bányászgaluska

Zamat Zamat 2025.04.26.
indiáner fánk
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Indiáner fánk, maga a csoda

Zamat Zamat 2025.01.09.
Tepertők
Olcsó ételekRetro receptek

A tepertő sütés titka

Zamat Zamat 2024.08.02.
Mézes krémes - tejbegrízes krémmel, savanykás lekvárral, csokoládé bevonattal
Sütemények

Mézes krémes recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
borzaska
HúsételekRetro receptek

Mátrai borzaska recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
pozsonyi kifli
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Pozsonyi kifli, a bejgli bácsikája

Zamat Zamat 2024.12.10.
dobostorta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Dobostorta takarékosan

Zamat Zamat 2025.02.27.
vajastészta
Retro receptekSütemények

Francia vajastészta

Zamat Zamat 2024.11.18.
rántott parizer
Retro receptek

Rántott parizer recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up