Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Húsételek

Resztelt máj recept

Zamat Zamat 2024.09.22.
resztelt máj

A resztelt máj akkor jó, ha markáns máj íze van, de mellette puha és szaftos. Hogy ezt elérjük – pár titkot ismernünk kell.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertésmáj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanálnyi zsír, vagy olaj
  • 1 kávéskanálnyi frissen őrölt bors
  • 1 teáskanálnyi fűszerpaprika

Resztelt máj elkészítése:

Megmossuk a sertésmájat, leszárítgatjuk.

Felhasználás előtt, ha egy kis időt szánunk az elkészítésére, még finomabb lesz a végeredmény. Ehhez pusztán annyit kell tennünk, hogy a májat őrölt borssal beszórjuk, olajjal átkenjük, és letesszük állni a hűtőben. A végeredmény nagyon különleges lesz, bárhogy készítjük utána el.

Felvágjuk a májat ujjnyi vastagra. Ne aprózzuk vékonyra, mert bekeményedik.

A hagymát is megtisztítjuk, felvágjuk. Hogy kockázzuk, vagy csak szeleteljük – ez már egyéni.

Egy serpenyőbe belerakjuk a zsiradékot, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát – most valóban pirításról van szó, nem csak fonnyasztásról, enyhe világos sárga legyen.

Ezután beledobjuk a májat, és nagyjából két percig kavargatva pirítjuk.

Ekkor adjuk hozzá a paprikán kívül a fűszereket.

Addig pirítjuk, míg már a szeletkék jóval kisebbek nem lesznek, mint frissen.

Kiveszünk egy darabot belőle, és középen elvágjuk.
Ha már nem véres belük, akkor a máj elkészült.

Belekavarjuk még a paprikát, egyet rottyan és el is készült.

A májat ízesíthetjük még majoránnával, nagyon jó hozzá.

Főtt burgonyával az igazi, de vannak akik csak friss kenyérrel fogyasztják.

Sózni csak tálaláskor szabad.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékmájból készült

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

székelykáposzta
Húsételek

Székelygulyás – székelykáposzta receptje

Zamat Zamat 2024.07.29.
rúdfasírt
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Stefánia szelet – rúdfasírt

Zamat Zamat 2025.01.03.
csirke nuggets
Húsételek

Csirke nuggets egyszerűen

Zamat Zamat 2024.09.22.
sült keszeg
HúsételekRetro receptek

Sült keszeg paprikás lisztben

Zamat Zamat 2024.09.22.
sült kacsa
HúsételekkarácsonyiRetro receptek

Kacsasütés egészben, így tökéletes lesz

Zamat Zamat 2024.12.04.
Cordon blue
HúsételekRetro receptek

Cordon blue – az eredeti

Zamat Zamat 2024.12.02.
sült császár
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Sült bőrös császár recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
hagymás csirkemáj
FőételekHúsételekOlcsó ételek

Hagymás szaftos csirkemáj

Zamat Zamat 2024.12.05.
káposztás csülök
EgytálételekFőételekFőzelékHúsételekRetro receptek

Káposztás csülök gerslivel

Zamat Zamat 2024.11.29.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up