A reszelt túrós akkor igazán jó megoldás a sütemény készítésre, ha nincs lehetőségünk tésztát nyújtani.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 késhegynyi só
- 1/4 kg vaj, vagy margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
Töltelékhez:
- 60 dkg tehéntúró
- 25 dkg cukor
- 1 vanília kikapart belseje, vagy 2 vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- zsír, vagy vaj a tepsi kikenéséhez
- liszt a tepsi szórásához
Reszelt túrós elkészítése:
A tészta hozzávalóit jó alaposan, hirtelen összegyúrjuk. Ne ijedjünk meg, morzsalékos lesz a tészta.
A tölteléket összekeverjük, de csak a tojássárgájával. A fehérjét külön felverjük, és úgy forgatjuk bele a töltelékbe.
Egy közepes tepsit, vagy nagyobb tortaformát kivajazunk rendesen, megszórjuk liszttel, belemorzsáljuk a tészta felét, kezünkkel lazán lenyomogatjuk, majd rákenjük a túrótölteléket, elsimítjuk, majd megy rá a tészta másik fele.
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából félóra alatt készre sütjük.