Régimódi vanília krém akkor készült, mikor krémes palacsintát, vagy krémest készítettek a háziasszonyok. Néha nyalánkságként is megfőzték.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor (rakhatunk helyette vaníliát)
- 6 db tojás
- 6-7 evőkanál liszt
Régimódi vanília krém elkészítése:
A tojásokat a liszttel, 2-3 dl tejjel és a cukorral simára keverjük.
A többi tejet felrakjuk főni, hozzáadjuk a vaníliát, vagy vaníliás cukor, s elkezdjük forralni.
Amikor már majdnem felforrt, akkor a lisztes keverékhez szedünk 1-2 merőkanállal a forró tejből, és kikeverjük vele, majd a forró tejhez öntjük.
Innentől kezdve állandó kevergetés mellett felfőzzük.
Akkor jó, mikor már láva módjára bugyog.
Ha félünk tőle, hogy lekap, akkor főzhetjük forró gőz felett is. Nagy edénybe víz, arra a kisebb, krém alapot tartalmazó edény, és kevergetve készítjük ugyanúgy, mint egyébként.