Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekRetro receptek

Régimódi csodálatos diótorta

Zamat Zamat 2024.10.17.
diótorta

A régimódi csodálatos diótorta piskóta, dió, és sárgabarack lekvár különleges ötvözete. Rendkívül ínycsiklandó finomság.

Hozzávalók:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál darált dió
  • sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 5 kanál porcukor
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • 1 üveg sárgabarack lekvár
  • őrölt dió a torta tetejére

Régimódi csodálatos diótorta elkészítése:

A lisztet 5 evőkanál dióval, és a sütőporral összekeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük 6 kanál cukorral, hogy kemény legyen.
A tojások sárgáját 6 kanál kristálycukorral nagyon habosra kikeverjük, majd a habhoz forgatjuk.

Most lazán belekeverjük a liszt-dió-sütőpor keveréket.

Előmelegített nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokon nagyjából félóra alatt készre sütjük. Ne legyen sötét. Fontos, hogy ez esetben se nyitogassuk legalább az első negyedórában a sütőt, mert összeesik a piskóta.

Várunk pár percet, majd kiborítjuk a piskótát sütőpapírra, vagy porcukrozott deszkára, lehúzzuk a sütőpapírt, visszafordítjuk – ha nem megy, nem probléma.

Míg hűl – elkészítjük a krémet.

A tej háromnegyed részét felrakjuk főni. A cukrot, lisztet, és egy kis tejet kikavarunk, majd a forrásra felrakott tejhez öntjük, folytonos keverés mellett készre sütjük. Ha besűrűsödött, elkészült.

A vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, belereszeljük a citromhéjat.

Ha a főzött cukros-lisztes krém meghűlt, hozzáadjuk a vajas keveréket, és a darált diót. Rendesen kikeverjük.

Most a piskótát három darabra vágjuk, így három hosszúkás, nagyjából tálca méretű piskóta lapunk lesz.

Az első lapra vékonyan sárgabarack lekvárt kenünk, majd a krém harmadát oszlatjuk el rajta.
Rá piskóta lap megy, ismét sárgabarack lekvár, és ismét krém.
Ráhelyezzük az utolsó lapot, lekenjük a tetejét és az oldalát a maradék krémmel, és megszórhatjuk darált dióval.

Egy-két órára rakjuk hűtőbe, úgy lesz tökéletes.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékdiós tésztákpiskótákretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

püspökkenyér
karácsonyiRetro receptekSütemények

Legfinomabb karácsonyi püspökkenyér

Zamat Zamat 2024.11.18.
sós rúd
Nagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Hortobágyi tepertős rudak

Zamat Zamat 2025.03.10.
hagymás rostélyos
FőételekHúsételekRetro receptek

Hagymás rostélyos – egyszerűen tökéletes

Zamat Zamat 2025.01.09.
krémes süti
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Diós mézes krémes süti

Zamat Zamat 2025.03.18.
máglyarakás
Retro receptekSütemények

Máglyarakás recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
sült gesztenye
karácsonyiRetro receptek

Hogy süssünk tökéletes gesztenyét?

Zamat Zamat 2024.12.14.
pörkölt
FőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos zúzapörkölt

Zamat Zamat 2025.01.23.
egérke sütemény
Retro receptek

Egérke – fordulós fánk

Zamat Zamat 2024.08.02.
lekváros kifli
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Túrós Lili kifli

Zamat Zamat 2025.04.10.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up