Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Rántott máj omlósan, fokhagymásan

Zamat Zamat 2025.02.12.
rántott máj

A rántott máj sertésből rendkívül finom, viszonylag olcsó ételünk – egyetlen probléma, hogy sokszor cipőtalp keménységűre sikerül.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • bors
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • zsiradék a sütéshez

Rántott máj omlósan, fokhagymásan elkészítése:

Hogy biztosan puha legyen, ahhoz néhány írott és íratlan szabályt be kell tartanunk.

Alap, hogy csak kisütés után sózzuk, ha erről elfeledkezünk, akkor szinte biztos, hogy ehetetlen keménységű lesz ételünk.

Fontos, hogy ne fagyasztott májjal dolgozzunk!
Legjobb, ha frissen vesszük a hentestől.

Néhány gerezd fokhagymát tisztítsunk meg, törjük át, áztassuk be tejbe, esetleg mehet bele bors is, vagy más kedvenc fűszer is, tejjel összekeverjük, és belerakjuk a felszeletelt májat, legalább egy félórán benne tartjuk, majd közben egy-két alkalommal átforgatjuk.

Lényeges, hogy tojásba sem rakunk panírozáskor sót.

Közepes hőfokon sütjük, nem túl gyorsan, így lesz ideje átsülni rendesen. Nem szép dolog a tányéron fekvő hús szelet, amiből piros lé folyik ki.

Sütéskor – akár csak a rántott húsnál – első oldalát fedő alatt puhítjuk, másik oldalát már fedő nélkül.

Ha ezeket a dolgokat betartod – az eredmény mindenképp finom lesz.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

házi Piros Arany
Uncategorized

Házi Piros Arany krém

Zamat Zamat 2024.08.22.
vaniliás csiga
Uncategorized

Vaníliás csiga

Zamat Zamat 2025.02.18.
ecetes paprikasaláta
Uncategorized

Ecetes paprikasaláta

Zamat Zamat 2024.08.22.
Régi csécsi szalonna
HúsételekUncategorized

Régi csécsi szalonna recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
lebbencsleves
LevesekUncategorized

Lebbencsleves hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
Szederdzsem.
Uncategorized

Szederdzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
kapros túrós lepény
Uncategorized

Kapros túrós lepény

Zamat Zamat 2024.10.28.
kukorica kása
KöretekUncategorized

Kukorica kása

Zamat Zamat 2024.09.22.
rumos szilvadzsem
Uncategorized

Rumos szilvadzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up