Ez az omlós, kókuszba forgatott golyó a Raffaello ízvilágát idézi, mégis percek alatt elkészül. A lágy vajas-tejporos masszát kókuszba hempergetjük, a közepébe pedig mandula vagy mogyoró kerül – igazi házi különlegesség, ami bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.
Hozzávalók:
• 25 dkg vaj
• 2 csomag tejpor
• 20 dkg cukor
• 30 dkg kókuszreszelék
• néhány szem mandula vagy mogyoró a közepébe
Raffaello házilag elkészítése:
A vajat a tejporral habosra keverjük. Közben a cukrot 1,5 dl vízben sűrű sziruppá főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a szirupot hozzáöntjük a vajas-tejporos keverékhez, és beleforgatunk kb. 20 dkg kókuszreszeléket.
A masszát hűtőben kb. 30 percig pihentetjük, hogy könnyebben formázható legyen. Ezután vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, mindegyik közepébe egy-egy szem mandulát vagy mogyorót nyomunk.
A kész golyókat meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben, majd hűvös helyen pihentetjük tálalásig.
Kókusz helyett akár finomra darált dióval is készíthetjük – úgy is mennyei lesz.
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍