Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Házi puncsszelet

Zamat Zamat 2024.09.28.
puncsszelet

A puncsszelet egy igazi retro sütemény. Olyan, amit még nagyanyáink készítettek – millió receptje ismert, lehet válogatni.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1/4 kg zsír
  • 10 kanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 1,5-2 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 3 dl-es vizespohárnyi víz
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 1/4 kg őrölt dió
  • 2-3 evőkanál kakaó minőségtől függően
  • ízlés szerint rumaroma
  • néhány evőknál meggy, vagy ribizli szörp
  • baracklekvár a kenéshez

Tetejére:

  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • pici ételecet
  • pici piros ételfesték

Puncsszelet elkészítése:

A lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, és a tejfölt. Összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk a tésztát.
Az egyiket elővesszük, és azt is két részre osztjuk.

Egy közepes tepsi hátlapjára sütőpapírt rakunk, és az utólag kettévágott tészta egyik felét méretre nyújtjuk, rárakjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon szép világosra sütjük, gyorsan meg lesz.

A másik kis tésztát is ugyanígy készítjük el.

A nagyobb adagot szintén kisütjük egy nagyobb tepsi hátlapján. A lapokat a sütőpapírral együtt húzzuk le, mert könnyen törnek. Kihűlve már csak akkor, ha mi akarjuk. Egyedül a nagy lapnál nem probléma, mert az össze fogjuk törni.

Ezután a vizet és a cukrot felforraljuk, megvárjuk hogy elolvadjon, majd hagyjuk hűlni. Ekkor a nagy tésztalapot összetörjük, egy tálba rakjuk, és a cukros vizet ráöntjük. Hozzáadjuk a kakaót, a rumaromát, és az őrölt diót,viszonylag lazán összedolgozzuk.

Az egyik kis tésztát lekvárra lekenjük, ráhalmozzuk a diós tölteléket, elsimítjuk, lekenjük lekvárral, másik tésztát rárakjuk. Tegyünk rá egy tálcát, arra egy kiló cukrot, és másnapig rakjk a hűtőbe.

Másnap a súlyt, tálcát levesszük, lekenjük felhevítet lekvárral.

A mázhoz való cukrot, vizet ecetet összekeverjük főzzük negyedórát, míg besűrűsödik.
Egy tálba borítjuk, és 10 percet keverjük, ez lényegében fondant lesz. Mehet bele a színezék, eloszlatjuk, átkeverjük, és ráöntjük a tetejére. Gyorsan elsimítjuk. Pár órát pihentetjük a tésztát.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kelkáposzta főzelék
FőzelékRetro receptek

Kelkáposzta főzelék recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
kardinális szelet
karácsonyiRetro receptekSütemények

Fantasztikus kardinális szelet

Zamat Zamat 2024.12.04.
rizs
KöretekNagyi receptjei

A rizs főzésének aranyszabályai

Zamat Zamat 2024.10.07.
csörögefánk
Édes sütemények

Csörögefánk recept

Zamat Zamat 2024.09.07.
Cordon blue
HúsételekRetro receptek

Cordon blue – az eredeti

Zamat Zamat 2024.12.02.
májgaluska
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Pillekönnyű májgaluska recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
grízgaluska leves
LevesekRetro receptek

Grízgaluska takarékosan

Zamat Zamat 2025.05.02.
hólabda
Retro receptekSütemények

Hólabda – kozáksapka recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
borsos tokány
HúsételekRetro receptek

Ízes-színes borsos tokány

Zamat Zamat 2025.01.07.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up