Pudingos gyümölcsleves hidegen – tökéletes nyári finomság. Készíthetjük hígan, vagy sűrűbben, ki hogy szereti. Felhasználhatunk hozzá bármilyen gyümölcsöt, frisset, s fagyasztottat is.
Hozzávalók:
- 1 csomag bármilyen fagyasztott gyümölcs, vagy 1/2 kg friss, tisztított
- késhegynyi fahéj
- esetleg szegfűszeg pár db
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 vizespohárnyi tej
- 1 vaníliás pudingpor
Pudingos gyümölcsleves elkészítése:
A gyümölcsöt felrakjuk 1 liternyi vízben főni. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat, esetleg a szegfűszeget.
Ha felforrt, akkor hozzáadjuk az addigra simára kikevert pudingpor-cukor-tej keveréket. Először csak kis tejet adva a porhoz, hogy ne csomósodjon be.
A levesből egy merőkanállal a pudingos keverékhez öntünk, átkeverjük, majd beleöntjük kavargatás mellett a levesünkbe.
Az így elkészített leves sűrűbb lesz – ha igazi leves állagot akarunk, akkor több vízzel dolgozzunk, és akár több édeskés gyümölcs is mehet hozzá.
Hagyjuk felforrni, és sűrűsödésig főzzük. Egy-két perc csupán.
A cukor egy részét édesítőszerrel is helyettesíthetjük, nem érződik az ízén egyáltalán.